Hilbrink | Home

EDITIE APRIL 2014

Betaal BTW op tijd

Op maandag 14 april start een mediacampagne waarin tips en hulpmiddelen voor het op tijd doen van de btw-aangifte centraal staan. U ziet en hoort de Belastingdienst tot en met 30 april in radiospots, online advertenties en op YouTube. De campagne wijst ondernemers op herinneringsservices als e-mail, sms en Twitter. Deze kunt u gebruiken als alternatief voor de Aangiftebrief omzetbelasting, die sinds 1 januari 2014 niet meer wordt verstuurd.
lees verder . . .

Zwartspaarders biechten miljard op

Belastingplichtigen met zwart vermogen in het buitenland hebben dit jaar al voor circa 1 miljard opgebiecht. Een woordvoerder van de Belastingdienst heeft een bericht van Trouw hierover zaterdag bevestigd.

In totaal hebben circa 2000 ‘inkeerders’ zich gemeld, circa 10 maal zoveel als een jaar terug. Gemiddeld ging het om een half miljoen per geval. Dit levert de schatkist zo’n 150 miljoen op.
lees verder . . .

Tijdelijke korting box 2

Grootaandeelhouders van bv’s hebben te maken met dubbele belastingheffing. Allereerst betaalt de bv 20% of 25% vennootschapsbelasting over de gemaakte winst. De resterende winst kunnen zij desgewenst als dividend laten uitkeren. Daarover zijn zij dan 25% inkomstenbelasting (box 2-heffing) verschuldigd. In 2014 is de box 2-heffing tijdelijk verlaagd tot 22%. Het kan de moeite lonen om te bekijken of het mogelijk en voordelig is hiervan gebruik te maken.
lees verder . . .

Besluit investeringsaftrek aangepast

conIn een nieuw besluit staan enkele goedkeuringen voor het krijgen van Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Energie-investeringsaftrek, Milieu-investeringsaftrek en VAMIL. Lees verder en zie welke onderwerpen hierbij aan de orde komen.tent 
lees verder . . .

Huishoudtoeslag voorlopig van de baan

De huishoudtoeslag, die andere toeslagen zou moeten vervangen, gaat voorlopig niet door. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft de Tweede Kamer recent laten weten dat invoering in 2015 niet lukt. Dat heeft te maken met uitvoeringsproblemen. Voor de periode na 2015 kijkt het kabinet naar een alternatief.

Door het niet doorgaan van de huishoudtoeslag loopt het kabinet vanaf volgend jaar een ingeboekte bezuiniging van 1,2 miljard mis. In 2015 gaat het om 600 miljoen euro. Daarvoor worden alternatieven gezocht, meldt Asscher.
lees verder . . .